Idag så är det många som förlitar sig på sökmotorer då de vill finna en viss typ av hemsida. Sökmotorerna har blivit bättre och bättre men det kan fortfarande vara frustrerande då man skriver in ett sökord och inte finner en vettig sajt på de första söksidorna som kommer upp. Då är webbkataloger bra mycket enklare att använda sig av eftersom man inte måste förlita sig på det resultat som en robot plockar fram. Istället så klickar man på den relevanta kategorin och ser på de hemsidor som har lagts till som förslag.

Den som driver en hemsida ska se till att den är med i alla bra kataloger som finns för den svenska marknaden. Detta är inte bara bra för att finnas där då smarta personer är ute efter informationen, det är också ett sätt att optimera sin sida för sökmotorerna.

Vi erbjuder en webbkatalog med hög kvalitet och användarvänlighet. Här finner du lätt den information som du söker efter och om du är ute efter att sökoptimera din sajt så kan du dra stor nytta av att vi sätter fokus på kvalitet hellre än kvantitet för att se till att vår katalog fortsatt erbjuder ett verkligt värde för alla som tar del av den.

Lägg in din länk

När man har en hemsida så lär man sig ganska snabbt värdet av länkar. Med länkar från andra sidor så kan man få mer trafik både på så vis att folk klickar på dessa och kommer på besök, och på så vis att sökmotorer ser länkarna som ett bevis på att man driver en seriös och bra sajt som förtjänar en hög position i sökresultaten. För att lägga in din länk i vår katalog så måste du följa instruktionerna och se till att du får med allt från presentationstext till faktiskt länk.

Det här är inte svårt, men var noggrann. Det är ju synd att lägga in en felaktig länk eller en beskrivning som inte är lätt att förstå om du nu ändå spenderar några minuter på detta. Innan du lägger in information om din hemsida i webbkatalogen så ska du säkra dig om att den lever upp till de krav som vi ställer. Dessa finns i reglerna som du alltid ska läsa innan du sätter igång med registreringsprocessen.

Viktigt att förstå

Tyvärr så finns det webbkataloger som bara går ut på att erbjuda länkar som ett sätt att övertala sökmotorerna om att ens sajt är värd en bra sökresultatposition. Med tiden så har sökmotorer som Google funnit sätt att avgöra när en katalog erbjuder verklig kvalitet och när den faktiskt bara handlar om en massa länkar. Det här ska du som sajtägare tänka på. Om du lägger din länk i en katalog som inte är seriös så kan detta få negativ effekt.

Välj hellre de kataloger som kontrollerar de hemsidor som läggs till så att det gemensamma värdet förblir högt. Du ser ganska snabbt om katalogen är seriös eller inte på de länkar som redan finns och på det som krävs för att vara med. Om det tar lite längre tid att få sin länk publicerad för att webbkatalogen drivs manuellt av verkliga människor så är detta riktigt bra och att föredra. Den här typen av publicering kommer att ge dig mycket mer än snabba länkar från tvivelaktiga webbportaler.

Glöm inte bort människorna

Det blir lätt så att man fokuserar på det där med länkkraft och att man glömmer bort att webbkatalogerna faktiskt används av verkliga människor som vill få fatt i information på ett snabbt och effektivt sätt. Om en person till exempel ska trycka en bok så är det väldigt smidigt att få en lista med svenska tryckerier eller bokförlag som kan hjälpa till med detta. Man ser listan och även en kortare text som beskriver tjänsten. I denna text så bör det framgå viktig och koncis information. Tänk på vad din hemsida erbjuder och vad de som är ute efter detta kan tänkas söka efter.

I fallet med bokförlaget så kanske man bör inkludera saker som om man tar emot manus eller inte och vilken målgrupp man riktar sig mot. Ju bättre du beskriver din sajt desto enklare blir det för de som använder katalogen att hitta dig. Därför ska du först och främst fokusera på verkliga människor och inte sitta och upprepa nyckelord i onödan in din presentationstext för att du tror att sökmotorerna bryr sig mest om detta.

Tänk på att utvecklingen av SEO hela tiden går mot högre kvalitet. Detta är något som vi beaktar genom att bejaka kvalitet och det verkliga värdet. När du lägger in en presentation av din hemsida i webbkataloger som har denna inriktning så kan du räkna med en länk som förblir stark länge. Man kan nämligen lita på att verklig kvalitet förblir värdefull både för människor och för robotar.